Tucson

17 maart 2023

Inmiddels zijn we in Arizona beland. We blijven daar een klein weekje en hoewel Phoenix tijdens ons verblijf daar de standplaats is, mocht een bezoekje aan Tucson niet ontbreken. Twee uur rijden ten zuiden van Phoenix en wat mij betreft de mooiste stad van Arizona. On-Amerikaans knus, klein maar fijn, en de stad heeft ‘slechts’ 500 duizend inwoners en heeft daardoor dus meteen een overzichtelijk centrum, waar we een middagje rondlopen. Ondanks de ligging van Tucson in het warmste deel van de VS , heeft de stad door zijn wat hogere ligging toch een aangenaam klimaat. Door de hoogte en de droge lucht tekent de lucht bijna donkerblauw.

Ooit was de stad onderdeel van Mexico, maar rond 1850 hebben de VS het gebied – in een kennelijk vreedzame overdracht – van Mexico ‘gekocht’. Dat de stad ooit Mexicaans was en er ook nu nog veel Mexicaanse immigranten wonen en nog komen, is dan ook duidelijk te zien en te horen. De stad is half spaans-talig en ook in de architectuur zie je de Latijns-Amerikaanse invloed. De kleine huizen zijn beschilderd met bonte kleuren, die prachtig afsteken tegen de bijna donkerblauwe lucht. Maar zelfs in de nieuwere ‘Amerikaanse’ architectuur hebben ze hun best gedaan om kleuren te gebruiken, waardoor de stad een aangename kwaliteit voor wat betreft de openbare ruimte heeft. De street art die je hier ook veelvuldig ziet completeert het beeld en een indruk van de stad staat op: 

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72177720306818172

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.