Allgäu

1 oktober 2021

De Allgäu: in het uiterste zuiden van Duitsland. Een schitterende streek aan de voet van de Alpen. Mijn zus Hedwig woont er nu al weer ruim dertig jaar en werd zaterdag 65. Een mooie aanleiding dus om er weer eens heen te gaan. Het schitterende weer nodigde uit voor een wandeling in de buurt van Füssen, over een bergkam en dus uitzicht over de bergen. De streek hecht zeer aan traditie en je vindt er dan ook alle stereotypen van terug, zoals bijgaande fotoserie illustreert. Heel in de verte was er nog zicht op slot Neuschwanstein dat koning Ludwig II liet bouwen. Veel te ver voor een behoorlijke foto, maar als je er wat aan prutst is het wel wat beter te zien. Het slot mocht, als een van de markante punten in de regio, hoe dan ook niet ontbreken in de fotoserie, vond ik. En wat kun je dan aan het eind van de dag beter doen dan Duits bier drinken? In Duitsland heeft elke streek wel een eigen brouwerij. Maar nu waren we uitgenodigd door buurtgenoten van mijn zus, die het bierbrouwen er als liefhebberij op na houden. Niet voor de commercie dus, maar om het allemaal zelf op te drinken. Of om het te delen met gasten zoals wij die middag. Inclusief uitleg wat er allemaal bij bierbrouwen komt kijken. Best ingewikkeld nog. Maar het bier was lekker. Een indruk van een heerlijke dag staat op:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157719971865901

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.