Malmö

21 augustus 2021

Malmö ligt weliswaar aan de overkant van de Sont in Zweden, maar is eigenlijk toch een zusterstad van Kopenhagen. Althans, zo beschouwt de stad zichzelf. Bereikbaar per trein vanaf het Centraal Station in Kopenhagen over een 16 kilometer lange brug over de Sont. Maar dan sta je ook meteen op het Centraal Station van Malmö. Het weer is opgeknapt en vanaf de brug ligt de stad er dan schitterend bij. De ‘Turning Torso’ kan je dan niet missen. Een 190 meter hoge wolkenkrabber, ontworpen door Calatrava. Een toch wel wat omstreden Spaanse architect. Hij maakt oogverblindend mooie, maar tegelijkertijd erg onpraktische, onderhouds-intensieve en vooral erg kostbare ontwerpen. Verder hebben veel van zijn ontwerpen achteraf ook nog structurele gebreken. Ook vreemd dat een stad met zoveel beschikbare ruimte zo’n ding laat neerzetten. Maar ja, de stad heeft er weer een bezienswaardigheid bij en het zet Malmö natuurlijk wel op de kaart. Want behalve het fraaie raadhuis, enkele mooie parken en de kleine fraaie binnenstad is er weinig wat een plaats verdient in toeristengidsjes. Maar het was wel een heel aangename middag in een relaxte, schone stad in een regio waar ik nog nooit was geweest. De fotoserie staat op:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157719793426165

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.