Plantagebuurt

2 november 2020

De Plantagebuurt: ik woon er nu al bijna 27 jaar. Inmiddels ben ik er helemaal mee vergroeid en geen haar op mijn hoofd denkt nog aan vertrekken. Nou zegt dat natuurlijk niks over de buurt, want de meeste Nederlanders vinden eigenlijk dat ze ideaal wonen, uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Toch voldoet de buurt aan een aantal – wat mij betreft – belangrijke criteria. Rustig en toch dicht bij ‘de stad’, veel groen, omgeven door veel water, voldoende horeca en met een aantal markante punten, zoals Artis, het Scheepvaartmuseum, het Tropenmuseum, de Hollandse Schouwburg en het Oosterpark. De laatste tijd zie ik, mede door de ‘beperkte lockdown’, weer wat meer van de buurt.

Marcel werkt nu al zeven maanden thuis en is in al die tijd nog maar één keer op kantoor geweest. Hij maakt elke dag een middagpauze-wandeling en vaak ga ik dan mee. De buurt is eigenlijk ook met een pauze bezig. Je ziet weinig mensen op straat. De horeca is dicht en er is geen woon-werkverkeer. De aanblik van het ‘aquarium’ van ICT-gigant Oracle is daarvan een mooie illustratie: veel glas met allemaal onbemande bureau’s daarachter. Het werk aan de kademuren is ook gestaakt. Die staan – net als in de rest van de stad – ook hier op instorten. Ze hebben de boel nog wel gestut, dus je kan er weer veilig met de auto langs, maar verder herstel heeft hier nog geen prioriteit. Hoe de buurt erbij ligt op deze sombere herfstdagen is vastgelegd op:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157716845543367

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.