Europoort

5 oktober 2020

Bij het maken van foto’s probeer ik om als achtergrond niet al te veel lucht mee te nemen. Vaak krijg je dan veel te veel contrast omdat de te fotograferen objecten te donker worden. Want de camera ‘denkt’ dan dat hij door al die (veel te lichte) lucht snel moet belichten. Nou kan je daar in de nabewerking nog een hoop aan doen, maar van een slechte foto maak je nooit meer een goeie, zodat je dan toch maar beter meteen kunt proberen om zo dicht mogelijk bij het beoogde eindresultaat te komen. Maar luchten kunnen zelf ook mooie foto-objecten zijn. Zoals afgelopen maandag bijvoorbeeld, toen het uitgesproken slecht weer was: veel wind, felle regenbuien en dreigende wolkenluchten. Op een of andere manier heeft bij me het idee postgevat dat je dan met de camera beter binnen kunt blijven.

Maar er was een vaag plan om het uiteinde van de Rotterdamse haven vanaf Hoek van Holland eens te bekijken. En dat hebben we die dag toch maar doorgezet, omdat het industriële landschap met die dreigende luchten daar toch wel een fraaie sfeer met zich mee zou kunnen brengen. Een aanrader: je kan vanaf Hoek van Holland de fast ferry nemen en met een paar stops onderweg ben je anderhalf uur onder de pannen en zie je het hele Europoort gebied. Een ander idee dat bij mij ook heeft postgevat is dat het milieu daar niet bepaald schoon is: vies water en vieze lucht. Maar toch blijkbaar schoon genoeg voor de zeehonden-kolonies, die zich daar hebben genesteld tussen de olietankers en haven-installaties. Het resultaat van dit onverwachte foto-middagje staat op:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157716594824071

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.