Middelpolder

2 oktober 2020

Zelfs in het centrum van Amsterdam is de natuur op de fiets altijd dichtbij. Een populair fietsrondje is heen en weer langs de Amstel tot Ouderkerk. Een alternatief daarvan is heen langs de Amstel en terug door de Middelpolder. Ik had nog nooit van die polder gehoord, laat staan dat ik er ooit was geweest. Nu dus wel en hoewel je aan de horizon de stedelijke skyline van Amstelveen en Amsterdam-Zuidoost niet kunt missen, is de Middelpolder toch een fraai stukje onontdekte natuur. We hadden er een ontmoeting met de rode rivierkreeft. Tot deze week voor mij ook al een onbekend fenomeen, totdat er deze week een nieuws-item kwam over dat uit Amerika aangewaaide diertje, dat grote schade schijnt toe te brengen aan de hier zo zorgvuldig opgebouwde dijken en andere waterwerken. Ineens lag het diertje aan onze voeten, liet zich gewillig fotograferen en was zich van geen kwaad bewust. De Middelpolder mag dan tot nu toe onontdekt zijn, het gebied ontwikkelt zich toch in een soort goudkust, te zien aan de protserige villa’s die er in aanbouw zijn. Reden temeer om er nog maar snel een fotoserietje van te maken, zodat je over tien jaar kunt zien hoe het er ‘vroeger’ uitzag. Dat serietje staat op:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157716564495201

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.