Culemborg – Rhenen

3 juli 2019

Woensdag met René gefietst van Culemborg naar Rhenen. Langzaam en kijken wat zich onderweg voordoet. En dat is meestal heel wat, vooral als het tochtje ook nog eens langs een rivier gaat. En dat was vandaag zo. Vaak kun je zelfs tien minuten ergens gaan staan of zitten en de foto-onderwerpen doen zich vanzelf voor. Kwestie van goed kijken. En zo kan je over 40 kilometer, ruwweg de afstand langs de Lek van Culemborg naar Rhenen, zomaar een hele dag doen. En zo gingen we woensdag, behangen met camera en lenzen op pad. Met de trein via Utrecht, waar het glanzende hoofdkantoor van de Rabobank er vanaf spoor 18 er meteen al heel fotogeniek bij ligt. En vanaf Culemborg laat het oude rivierenlandschap zich het beste fotograferen bij Hollandse wolkenluchten.

En die waren er woensdag ook. Het landschap roept vage associaties op met de 50’er jaren, nota bene aan de tijd dat ik zelf aan de Waal in een soortgelijk landschap opgroeide. De Lek wordt veel minder intensief bevaren dan de Waal, maar op de kruising tussen Lek en het Amsterdam-Rijnkanaal, een bezienswaardigheid op zich, kun je het scheepvaartverkeer goed van boven bekijken. Dan zie je dat het leven op die schuiten gewoon doorgaat en zich op identieke wijze voltrekt als op de wal. Al varend worden de ramen gelapt en is een mini-terrasje ingericht met kinderspeelplaatsje en zwembadje. Rhenen was het einddoel van de dag. Het stadje laat zich fraai bekijken tegen de groene achtergrond van de Utrechtse heuvelrug en de Grebbeberg. Terug in de sprinter naar Amsterdam worden de gemaakte foto’s bekeken en belandt een eerste selectie al in de prullenbak. Thuis achter de computer volgen er meer. De overblijvende en bewerkte selectie staat op:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157709474288621

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.