Wallendorf – Andernach

30 augustus 2018

Dinsdag ging het verder en was het ineens weer een lekkere fietsdag met bovendien prachtig weer. Eerst langs de rivier de Sure, via Echternach en Wasserbillig, waar de Sure in de Moezel uitmondt. Even verderop komt de Saar er ook nog bij. Koffiestop in het Romeinse Trier, bij de Porta Nigra. Het is ook de geboorteplaats van Karl Marx, die hier een heus standbeeld heeft, niet op de minste plaats van de stad. Uiteindelijk dinsdag aangekomen in Riol, aan de Moezel, iets ten oosten van Trier. Voor die dag hadden we 70 km uitgerekend, maar toch weer 84 gereden. Maar voldaan…! Vanaf Trier ging het woensdag verder op weer een heerlijke fietsdag. Lekker zonnig en fris, maar er was wel regen voorspeld voor de tweede helft van de middag, dus zaten we al om 9 uur op de fiets. Vanaf nu tot Koblenz helemaal langs de meanderende Moezel, dus vrijwel geen klimwerk meer. Stroomafwaarts zelfs. Hemelsbreed een afstand van niks, maar volgens het boekje zou het die dag toch 85 km worden. Eerste stop was Bernkastel-Kues, erg toeristisch en vooral in trek bij Nederlandse 70-plussers, dus dit wordt mijn voorland. Toeristengroepen met vlaggetjes lopen dwars over ons terras, waar we proberen te genieten van een vroege lunch. Nog even overheerlijk ijs gegeten in Traben-Trarbach, nog zo’n toeristenfuik, maar we hadden een beetje haast vanwege de dreigende regen. Uiteindelijk alleen het laatste half uur in de regen gefietst. Aangeland in Briedel, halverwege Trier en Koblenz. Overnacht bij een wijnboer, die een uiteenzetting geeft van de druivenoogst. Normaal wordt er vanaf de laatste week van september geplukt, maar dit jaar gaat hij door de warme zomer al in eind augustus, dus een volle maand eerder beginnen. Donderdag verder en de hele dag langs de Moezel gefietst. Ontelbaar veel campings en half Nederland zit hier. Cochem is ook zo’n verzamelpunt van 70+ en alles zit hier ‘Kaffee mit Kuchen’ te verorberen. Of anders wel witte Moezelwijn, zelfs in de ochtend. Koblenz zou in de aanvankelijke planning het einddoel van deze fietstrip zijn. Vandaar zou per trein terug naar Nederland worden gereisd. Donderdagmiddag is echter Koblenz al bereikt en op het Deutsches Eck, waar de Moezel in de Rijn uitmondt, even kort stilgestaan bij het bereikte doel. Bij Koblenz toch maar gesloten besloten even langs de Rijn verder naar het noorden te fietsen en aangeland in Andernach. Am Rhein dus nu…. De foto’s staan op:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157704295795524

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.