Parijs (2)

12 augustus 2018

Halverwege de week koelde het af naar zo’n 26 graden, toch een stuk aangenamer in het vooruitzicht van de halve marathon op zaterdag. In afwachting en ter voorbereiding daarvan tussendoor toch weer veel geslenterd met onder andere een bezoek aan Gare en Tour Montparnasse. Ik kom graag op treinstations en in gedachten maak ik dan de reizen naar de bestemmingen die op de grote borden met de Grandes Lignes staan aangeven, in dit geval richting Bretagne en Bordeaux. De Tour Montparnasse heb ik vaak zien staan. Het is een van de hoogste gebouwen van Parijs, dus je kan hem eigenlijk niet missen. Maar nog nooit ben ik er bovenop geweest. Nu dus wel en ook daar opende zich weer een heel nieuwe blik over de stad. Verder was ik twee jaar geleden in de ‘Fondation Louis Vuiton’, een museum met moderne kunst. Nu zie je die musea wel vaker, maar dit was wel heel bijzonder door de architectuur met zijn prachtige glazen dak met mooie kleuren. Jammer van de bewolkte dag destijds, en ik stelde me toen voor hoe het zou zijn als de zon en zijn schaduwen die kleuren zouden projecteren. Me dus heilig voorgenomen nog eens terug te komen op een zonnige dag. Die zon was er nu wel, maar ze hadden – jammer genoeg – de kleuren van het dak weggehaald en vervangen door van die rare matglazen panelen. De ‘halve’ op zaterdag was wat mij betreft onvergetelijk. Hij liep door het Bois de Boulogne met start en finish op de Avenue Foch met de Arc de Triomphe als prachtig decor op de achtergrond. Je kunt dan ook minder voornaam aankomen. Ik heb niet onverdienstelijk gelopen, vond ikzelf tenminste. Maar er waren er heel veel die nog veel verdienstelijker hebben gelopen. De slotceremonie met veel regenboogvlag-vertoon was nota bene in het hart van de stad, op het plein voor het stadhuis en was een prachtige afsluiting van een indrukwekkende week. Die avond werd het nog laat op de terrassen, maar de volgende ochtend konden we in de Thalys naar Amsterdam weer wat uitrusten. De foto’s van de tweede helft van de week staan op:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157674601795237

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.