Parijs (1)

8 augustus 2018

Een weekje in Parijs met als hoofddoel de ‘Gay Games‘, een groots opgezet sportevenement, dat elke vier jaar wordt gehouden. Met 11 duizend deelnemers uit de hele wereld, met in hun kielzog nog minstens zoveel bezoekers. Marcel zou er een uitgebreid zwemprogramma afwerken. Ik ben al vaker met hem naar kleinere zwemtoernooien geweest, maar altijd als toeschouwer (en als fotograaf). Maar deze keer had ik me zelf ook ingeschreven voor twee loop-evenementen: een 10 kilometer op maandag en een halve marathon, vijf dagen later op zaterdag. Die week was er wel een hittegolf met dagen van 37 graden en in zo’n grote stad komt dat extra heftig aan. We hadden een heerlijk hotel hartje stad. Ondanks de hitte op zondag vanaf Concorde toch maar de hele Champs Élysées afgewandeld, die deels was veranderd in een voetgangerszone. Met tussenstops in het Pétit Palais en aan het eind nog de Arc de Triomphe beklommen. Ik ben daar al vaak geweest, maar nog nooit naar boven, dus dat gaf weer een heel nieuwe blik over de stad. De ‘tien’ was dus op maandag, nog op een van die hete dagen, maar gelukkig werd er al vroeg in de ochtend om half tien gelopen en bovendien in de schaduw van het Bois de Vincennes. Wel was er veel zand en stof van de 900 lopers op die harde bosgrond. Diezelfde middag was ik toeschouwer bij Marcel’s zwemwedstrijd van vijf kilometer in een meer, zo’n 30 kilometer buiten de stad. Op die locatie zullen ook de olympische roeiwedstrijden van 2024 worden gehouden. Verder op die dagen veel rondgehangen rond het knusse zwembad, waar Marcel vrijwel elke dag een programma had. De week stond ook in het teken van veel gezelligheid onder meer met de uitgebreide kennissenkring, die Marcel inmiddels heeft opgebouwd met al dat zwemmen. Ook nog tijd gevonden voor enige sightseeing, zoals in het Atelier des Lumières, met prachtige lichtprojecties van schilderijen van Gustav Klimt. De foto-impressie van de eerste helft van de week staat op:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157676759392838

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.