Wezep – Zwolle

15 september 2017

NS-wandelingen: ze schijnen al tientallen jaren te bestaan. Ik had er wel eens van gehoord, maar ze blijkbaar naar het achterste bewustzijn verdrongen. Laat staan dat ik er ooit eentje heb uitgeprobeerd. Tot vrijdagochtend, toen ik de website daarvan eens bekeek. Wel honderd wandelingen van uiteenlopende kilometrages, overal in Nederland, in de mooiste regio’s en vaak van NS-station naar NS-station. Goed bereikbaar dus. Met goede routebeschrijvingen en duidelijke kaartjes. Een wereld ging er weer eens open. Vrijdag hebben we er meteen maar een geprobeerd: van Wezep naar Zwolle, ook weer door onbekend gebied. Tussen de buien door, dat wel, maar elk seizoen heeft zijn mooie kanten. Dit seizoen heeft vochtige bossen, paddenstoelen en prachtige nazomerse luchten.

De route begon over de uitlopers van de Veluwe, eerst in een bos, later over de hei. Nog later Hattem, prachtig plaatsje, maar ook nog nooit geweest. Dan over het laagland langs de IJssel met een voetveer naar de overkant: naar Over-IJssel en meteen de gelijknamige provincie. Tenslotte Zwolle: we raakten aan de praat met een kapper, die even niks te doen had en ons uitnodigde voor een kop koffie. Groot liefhebber van de stad en hij wist er van alles over te vertellen. En als we nog tijd over hadden moesten we nog dat en dat doen. Maar die tijd hadden we dus niet meer. Volgende keer dan maar. Maar eerst nog die andere 99 NS-wandelingen. De fotoserie staat op:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157677654715288

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.