Sulzberg

8 juli 2017

Afgelopen weekend is vrijwel de hele familie afgereisd naar Duitsland, ter gelegenheid van de 60e verjaardag van mijn zus Hedwig, die daar al bijna 30 jaar woont. Om precies te zijn in Sulzberg, in het uiterste zuiden van Beieren, aan de rand van de Alpen. Sommigen hadden er zelfs een onderdeel van gemaakt van hun hele vakantie. Een tamelijk unieke familiegebeurtenis en meteen een mooie gelegenheid om eens vast te leggen hoe dat land er op een lome en warme zaterdagmiddag bij ligt. Ik kom geregeld in Sulzberg, maar eigenlijk bijna altijd in de winter. Dus in de zomer bekijk je het land dan toch weer met andere ogen. Die avond is er feest in een grote tent met ruim honderd mensen, vol van Beiers vermaak. Jammer alleen van de regen, die na enkele warme dagen vlak voor het feest losbarstte en de hele avond op het tentdak kletterde. Maar die regen gaf toch wel weer een aparte sfeer en deed hoe dan ook niks af aan de gezelligheid op die avond. En vooral prachtig om te zien hoe Hedwig, haar man René en hun kinderen volledig zijn geïntegreerd in deze toch wel wat traditionele gemeenschap. Voor de foto’s zie:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157704313389541

Een gedachte over “Sulzberg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.