Brisbane (2)

29 april 2017

Opvallend vond ik het multiculturele karakter van Brisbane. Ik kan dat niet helemaal rijmen met het beeld dat we van Australië hebben met zijn strenge asielzoekersbeleid. Zo zijn er ook hier – zoals me ook al in Melbourne en Sydney opgevallen was – veel Aziaten. En juist dit weekend werd de verjaardag van Boeddha gevierd, aanleiding voor heel de boeddhistische (met name Chinese) gemeenschap om zich te manifesteren en op de zuidoever hun lekkere hapjes en andere nering uit te stallen. Verder hadden de duizenden sikhs, die hier wonen, op zaterdagmiddag in de stad met een grote optocht ook hun eigen feestje. Aan het eind van de middag en vroege avond hebben we op zaterdag ook nog een wedstrijd bijgewoond van de AFL (Australian Football League), tussen Brisbane en Adelaide.

Al gedurende ons hele verblijf in Australië worden we opgewarmd met Australian Football. Het is erg populair en je kunt geen café binnenlopen of op een of meerdere schermen wordt wel een wedstrijd vertoond. Leuk om het dan zelf ook eens mee te maken en de sfeer te proeven, met name de muzikale omlijsting daarvan. Australian Football is trouwens heel anders dan ons voetbal. Het veld is niet rechthoekig, maar rond en eigenlijk is het meer handbal dan voetbal. Bovendien zijn er een hoop dingen, die bij ons voetbal niet mogen, hier wel gewoon toegestaan. Het lijkt op rugby is daarmee een tamelijk ruw spel en is dus ook meer iets voor de wat steviger types. Brisbane verloor overigens met 150-67. Maar het feest rond het stadion was er niet minder om. De foto’s van twee dagen slenteren door de stad staan op:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157704552741961

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.