Brisbane (1)

27 april 2017

Brisbane is een verademing vergeleken met de treurige Gold Coast. We hebben een hotel op een heuvel, waardoor we vanaf de kamer prachtig over de stad kunnen kijken. De stad is klein maar fijn. Met klein bedoel ik klein in vergelijking met Melbourne en Sydney, hoewel het toch nog de derde stad is van Australië. En bovendien ook nog wat groter dan Amsterdam. Met fijn de kwaliteit van de openbare ruimte, de elegante combinatie van mooie hoogbouw, ligging aan de rivier, prachtige parken, gezellige binnenstad, mooie musea, art-deco en de street-art. We bezoeken drie prachtige naast elkaar gelegen musea op de zuidoever, waaronder de Gallery of Modern Art en het Queensland Museum and Science Center. Verder heerst hier een heerlijk subtropisch klimaat. Het weer knapt, in vergelijking met gisteren, inderdaad meteen op en hier krijgen we weer strakblauwe luchten. En niets doet ook meer herinneren aan de turbulente historie van de stad. Brisbane is bijna twee eeuwen geleden begonnen strafkolonie en was de eindbestemming van het meest recalcitrante deel van de naar Australië gestuurde ‘veroordeelden’ uit Engeland en die daarmee bovendien meteen in conflict kwamen met de Aboriginals. We slenteren deze dagen wat door de stad en de foto’s ervan staan op:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157689019462153

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.