Castricum – Egmond

25 november 2016

De dagen worden nu snel korter. Ook echt zonnige dagen worden zeldzaam, maar ze zijn er nog wel. Zoals afgelopen vrijdag en dus een mooie gelegenheid voor een foto-wandeling van Castricum naar Egmond. Het eerste stuk door de duinen met een typisch herfstlandschap: bijna kale bomen, rode bessen en rode paddestoelen met witte stippen. Het tweede stuk over het strand, waarop druk werd gefietst. In de verte op zee een groot windmolenpark. Die zie je de laatste jaren steeds meer. Ondanks de evidente voordelen ervan is er ook protest tegen omdat het horizonvervuiling zou zijn. Onlangs werd in Zandvoort gehoord dat het zelfs ‘de dood voor het toerisme’ zou betekenen. Maar de stranden zaten toen vol en niemand die zich eraan stoorde, leek me zo. Ik vond ze zelf vandaag ook erg fraai aftekenen tegen de horizon. Half in het duister en verkleumd in Egmond is er opgewarmd met een kop soep. De foto’s staan op:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157712332249287

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.