Enschede

29 oktober 2016

Roombeek in Enschede op die zaterdag 13 mei 2000: daar ontplofte een vuurwerkfabriek, annex -opslagplaats en verwoestte in een oogwenk een hele woonwijk. Ik heb vage herinneringen aan die wijk omdat ik wel eens heb meegedaan aan een halve marathon., die er gedeeltelijk doorliep Het jaarlijkse uitstapje 16 jaar later met mijn broers leidde door het grotendeels herbouwde Roombeek. Er wordt tegenwoordig een stuk mooier gebouwd dan de eenheidsworsten die we dertig jaar geleden kregen toegediend. Tenminste als je de bewoners ook een beetje de vrije hand geeft. Dat was een van de formules waar het nieuwe Roombeek zijn succes aan heeft ontleend. Men woont er nu zo te zien met plezier en de wijk is zelfs een bezienswaardigheid geworden voor geïnteresseerden in woon-architectuur. De foto-impressie van het nieuwe Roombeek staat op:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157712926215828

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.