De Ronde Hoep

28 oktober 2016

Het zou een mooie dag worden, dus zijn – misschien wel voor de laatste keer in dit jaar – de fietsen nog maar eens tevoorschijn gehaald voor een tochtje langs de Amstel, de Ronde Hoep en de Waver naar Abcoude. Het leuke van Amsterdam is natuurlijk niet alleen de stad zelf, maar ook het feit dat je er met de fiets in no time uit bent en – naar Amsterdamse maatstaven – al snel in een landelijke omgeving. Maar eerst langs het gebied van de Rembrandttoren, waar nu het hoofdkantoor van Philips staat. Dat kantoor leek zo onafscheidelijk van Eindhoven, maar voortschrijdend inzicht leidde toch tot de verhuizing. Ten zuiden daarvan, zo’n beetje tot het metrostation Spaklerweg, gaat een hele nieuwe woonwijk komen. Het meeste is er al gesloopt, behalve enkele hardnekkige gebouwtjes, waarvan ik me afvraag hoe lang die het daar gaan volhouden. Verderop langs de Amstel kijk je ineens heel anders naar de stad. Ondanks de belofte van het KNMI werd het toch weer een grijze dag met af en toe motregen. Niet ideaal voor foto’s, maar het is roeien met de riemen die je hebt. Het resultaat staat op:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157713052179401

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.