Durgerdam

5 oktober 2016

Een kort fietstochtje gemaakt naar Durgerdam. De herfst nadert, het was een frisse dag, maar er was een prachtige blauwe lucht en dus fotogeniek weer. De tijd heeft in Durgerdam stil gestaan, ondanks de ligging onder de rook van Amsterdam. En ook ondanks het feit dat veel Amsterdammers hier een optrekje hebben gekocht, omdat zij op zoek waren naar een plek waar de tijd stil staat. Mooi wonen, dat wel, maar je moet er geen auto hebben, want die kan je op die smalle dijk ook hier moeilijk kwijt. Een boot kan je er beter kwijt en eigenlijk is Durgerdam dan ook één grote jachthaven geworden. Desondanks kan je er fraai uitkijken over het Markermeer in goed gezelschap van vogels die deze water-omgeving ook als ideaal habitat zien. De terugweg ging over de bruggen. Hier uitzicht op de Oranjesluizen, maar ook her en der rommelige stukjes land en water, met halfvergane boten waarvan je je afvraagt of zich daar ooit nog een eigenaar zal melden. Ondanks de wind en vroege kou, ook een fraaie foto-dag en de serie is te zien op:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157714532750138

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.