Mykonos (2)

29 september 2016

De laatste serie foto’s van Mykonos. Hier vooral beelden van het stadje zelf. We waren duidelijk niet de enigen en het kostte moeite om foto’s te maken zonder in het beeld lopende mensen. Soms moest je zelfs eindeloos geduld daarvoor hebben. Dat is dus het massa-toerisme. Als je maar vaak genoeg de molens in folders, boekjes, films en documentaires neerzet, gaan de mensen vanzelf geloven dat die wel heel bijzonder zijn en komen ze er en masse op af. Toegegeven, het is allemaal zeker fotogeniek en we maken zelf ook deel uit van die menigte. Maar Mykonos is Griekenland niet meer, zo geven de Grieken zelf toe. In het centrum van het stadje zijn geen supermarkten of winkels meer van dingen die je elke dag nodig hebt. Maar eindeloos veel winkels van dingen die je nooit nodig hebt, zoals juwelen, dure horloges en Versace-spullen of soortgelijke merken. Dat is dus ook massa-toerisme en men mikt hier dus kennelijk op het zogenaamde ‘hogere segment’. Allemaal begrijpelijk, gezien de crisis die het land doormaakt, maar je kan je ook afvragen hoeveel er van elke uitgegeven euro in het land blijft. Tot zover de kanttekeningen. We hebben er zelf ook aan meegedaan en het was een prachtige reis. Voor de laatste impressies zie:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157714609134532

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.