Mykonos (1)

27 september 2016

Inmiddels zijn we drie dagen op Mykonos. Het is een stuk minder intensief dan Athene, maar wel heel relaxed. Er is eigenlijk niet heel veel te melden. Het ritme is elke dag zo’n beetje hetzelfde en heerlijk overzichtelijk. Evenals het weer: zonnig, winderig en met circa 23 graden vermoedelijk zelfs koeler dan in Nederland. Toch prima voor het dagelijks boottochtje langs het eiland en de stranden. Ik was al eens eerder op Mykonos in 1985, dus meer dan dertig jaar geleden. Het is onherkenbaar veranderd. Waar je toen terecht kon op rustige stranden, doet de boot nu allerlei drukke stranden aan, waar de jet-set zich vermaakt met harde muziek. Of voor anker ligt op hun jachten, nippend aan hun glaasjes witte wijn met zonnebrillen in het haar. Alleen het allerlaatste strand is nog een beetje voor gewone mensen. Hoewel ook daar het grootste stuk strand is ingenomen door strandstoelen, die je voor 25 euro per dag kunt huren. En als je dat niet wilt is er nog wel een klein stukje strand over. Maar je kan hier heerlijk zwemmen in de rustige zee. Marcel doet zijn dagelijkse anderhalve kilometer en ook voor mij is de zee goed te doen. Ook de camera mocht mee en de fotoserie staat op:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157714609984983

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.