Athene – Mykonos

24 september 2016

Zaterdag was de reisdag van Athene naar Mykonos. Daarvoor moet je in totaal wel een hele dag uittrekken. Al vroeg met een taxi naar de haven in Piraeus en daar met de boot van 7:30 uur naar Mykonos. Het was een indrukwekkende en zelfs een opwindende ervaring en het voelde als een schoolreisje. Niet zomaar een scheepje maar een enorme boot met acht verdiepingen met ruimte voor vrachtwagens, bussen en auto’s. En het ging er allemaal op. Bovendien twee tussenstops, op Syros en Tinos, waar we al het uit- en weer inladen vanaf het dek uitvoerig konden bekijken. Qua ervaring toch een stuk leuker dan vliegen. Wel duurt het natuurlijk een stuk langer, inclusief de tussenstops zo’n zes uur. Mykonos is meteen een andere wereld. Hier geen crisis, zoals in Athene, maar dit is de wereld van Gucci, Valentino, de dure tasjes met dito clientèle. Engels is hier de voertaal en Grieken zijn er nauwelijks, behalve degenen die hier werken. Kleine design-boetiekjes in nauwe straatjes. Wij zitten overigens niet in het stadje zelf, maar zitten tussen het gewone volk in een lekker appartement in Ornos, iets ten zuiden daarvan. Hier – en op de aanpalende stranden – gaan we een paar dagen lekker nietsdoen. Het weer is zonnig, maar de avonden zijn fris. Voor een foto-impressie van de reis, zie:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157714616169952

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.