Athene (2)

23 september 2016

Vrijdag was de laatste dag in Athene. In de ochtend een uitstapje gemaakt naar Piraeus, de haven van Athene. Slechts een kwartier met de bus, maar meteen is er een andere wereld. Hier geen crisis meer, maar luxe jachten, cruise-schepen en ferry-boten naar de eilanden en omliggende landen. In Amsterdam vinden we één cruise-schip al geweldig, maar hier liggen er meteen een stuk of tien. Het leuke was dat je heel dicht bij de boten kon komen en er viel veel te zien en dus ook te fotograferen. In de middag terug in Athene en wat geslenterd vanaf de Akropolis door de kunstenaarswijk Thission. Vlak bij huis nog even door de overdekte markt, waar ze vrijwel uitsluitend vlees verkopen. Geen al te verheffende aanblik, vonden we, en als je nog geen vegetariër bent, ga je het hier wel worden. Al met al was Athene heel leuk. Heerlijk om er een paar dagen rondgezworven te hebben, maar het is ook wel even genoeg met de luchtvervuiling en ook het vuil op straat. Ten dele was het een déjavu. Opnieuw kennis gemaakt met de Griekse taal en de geschiedenis. Veel kennis van deze klassieken uit mijn gymnasium-tijd in Oldenzaal is blijkbaar in mijn onderbewustzijn blijven hangen. Het schrift van oud- en nieuw Grieks is hetzelfde en zelfs veel woorden zijn hetzelfde. Vandaag dus de laatste dag en morgen met de boot naar Mykonos. De foto’s van vandaag staan op:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157714620542246

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.