NDSM

2 september 2016

Hoog (nou ja hoog..?) bezoek uit Rusland. Protserig jacht dat hier ineens staat, nota bene voor het scheepvaartmuseum en hier veel bekijks trekt. Ernaast ook nog een scheepje voor het gewone volk. Eens even kijken wat Thomas Piketty hiervan vindt. Nu ik toch de camera ter hand had genomen, ging ik verder in de stad kijken en een uitstapje gemaakt naar het terrein van de vroegere ‘Nederlandse Dok- en Scheepsbouw Maatschappij’ (NDSM). Van dat industriële erfgoed staan de restanten nog overeind en je kan er met de pont vanaf Centraal Station in een kwartiertje naar toe varen. Hoewel een vergeten stukje Amsterdam, heeft het hippe volkje het gebied al lang ontdekt en het is nu een soort broedplaats van allerlei kunstvormen en ongeremde graffiti. Maar het wordt nu ook in bezit genomen door het ‘establishment‘ en projectontwikkelaars, die daar al druk aan het bouwen zijn. Dit weekend wordt er ook de Hiswa te water gehouden, zodat we kunnen verwachten dat hier dure jachthavens gaan komen. En misschien ook wel dat Russische schip, dat ik in de stad zag. Ook zijn de eerste hotels hier ook al verschenen. Je kan er logeren in boten, hijskranen en zelfs in een ‘normaal’ Hilton Doubletree hotel. Maar voor de liefhebbers van rafelrandjes is er nu nog genoeg te zien. Maar voor hen, voor de broedplaatskunstenaars en de graffitispuiters valt echter te vrezen dat ze de strijd met het geld zullen verliezen en over tien jaar staat hier vermoedelijk weer een keurig aangeharkt nieuw stukje stad. Dus maar even in een fotoserie vastgelegd hoe het hier in 2016 nog was. Voor dat alles, inclusief de reis er naar toe, maar ook het Russische jacht, zie:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157714646930723

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.