Zandvoort

26 juli 2016

Dinsdag was het ineens weer eens een prachtige stranddag. Na al die regen en kou eerder in de zomer hebben we nu al een paar mooie dagen gehad en je zou dan bijna gaan denken dat we dan toch misschien nog een ouderwetse zomer gaan beleven. Hoe dan ook, de gelegenheid is te baat genomen om weer eens naar ons favoriete Zandvoort te gaan. Daar lange, brede, rustige en bovendien blote stranden. Daarvoor moet je dan wel zo’n kilometer of vier vanaf het station van Zandvoort naar het zuiden lopen. En zelfs dán kan je nog een heel stuk verder. Want vanaf de laatste (onze favoriete) strandtent Fosfor ligt er dan nog een bijna twintig kilometer lange strandstrook. Daar ook weinig mensen, ook al omdat je er alleen maar kunt komen door lange afstanden te voet af te leggen. En daar hebben de meesten geen zin in. Die strijken liever neer in het centrale deel van Zandvoort, waar je op zo’n mooie dag als vandaag amper een paar vierkante meter voor jezelf hebt.

Wij hebben vandaag vooral veel gewandeld. Zo’n 16 kilometer langs het strand tot over de grens met de provincie Zuid-Holland (gemeente Noordwijk). Daar dus weinig mensen, maar des te meer dieren. Levende, maar ook dode dieren. Zoals een aangespoelde bruinvis, die door de zeezoogdieren-ambulance werd weggehaald. Nu ook eens goed kunnen kijken waar die meeuwen eigenlijk hun voedsel vandaan halen. De zee wordt op zijn mooist tegen het eind van de middag en begin van de avond, als we neerstrijken bij onze favoriete strandtent Fosfor, het vroegere South Beach. Ze hebben daar ontzettend lekkere koude beugelfles-pilzen, die we na zo’n warme dorstige dag maar als voorgerecht van een gezellig etentje beschouwen. Uitkijkend over de zee, waar de zon in zakt en gadegeslagen door de herten, die op het duin een kijkje komen nemen. Voor de fotoserie van de dag, zie:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157714690952672

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.