André Rieu

15 juli 2016

André Rieu: verguisd onder de doorgewinterde en zg. ‘échte’ liefhebbers van klassieke muziek. Maar hij heeft wél dit genre toegankelijk gemaakt voor een veel bredere laag. Inmiddels wereldberoemd en elk jaar in de zomer zijn er een aantal feestelijke optredens op het Vrijthof in zijn thuisstad Maastricht. Harry Puts was zo aardig om toegangskaarten te regelen. Heerlijk op een terras aan de zijkant van het Vrijthof op een even zo heerlijke zomeravond werd het inderdaad een feest. Halverwege de avond werd er enthousiast gewalst op de straten. Maar ook halverwege de avond begonnen steeds meer mensen op hun mobieltje te kijken. Dat bleek het begin van een – naar later bleek – een mislukte staatsgreep in Turkije. Op de terugreis met de auto in het holst van de nacht naar Eindhoven over Belgische binnenwegen werd ik dan ook goed op de hoogte gehouden van de gang van zaken in Turkije. Maar feest op het Vrijthof bleef blijvend vooraan in mijn herinnering hangen. Kijk maar op:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157714764013616

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.