Amsterdam

12 juli 2016

Dinsdag de rol opgenomen van tourgids door eigen stad. We hadden Jay uit San Francisco op bezoek en die wil natuurlijk de stad zien. De hele dag gewandeld en een mooie gelegenheid weer eens lekker los te gaan met de camera. Weer de nieuwe route over de Dijksgracht met koffie en cheese-cake bij Hannekes Boom. Via de achterkant van het CS met de boot naar de NDSM-werf. Een mooi rafelrandje: Oud havengebied met zeecontainers en verlaten loodsen. Inmiddels in beslag genomen door allerlei hip volk en er is nu ook al een Doubletree-by-Hilton hotel, dus dat is het begin van het einde. En dan weet je wel hoe het er hier over tien jaar uitziet. Aan alles zie je dat de noordkant van het IJ volop in ontwikkeling is. Nu ook de nieuwe fietstunnel onder het CS genomen met mooi Delfts blauw tegelwerk. In de namiddag nog even heel traditioneel over de gordel naar het Rijksmuseum, nog net op tijd voor een regenbui. De prachtige dag afgesloten met een gezellig etentje in het EYE met een trots gevoel dat we in deze stad mogen wonen. Voor de uitgebreide fotoserie zie:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157714788072541

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.