Giethoorn

10 juli 2016

Giethoorn. Het is buiten Nederland en zelfs buiten Europa een stuk bekender dan in Nederland zelf. In Amerika staat het in de gidsen als een top-50 bestemming. We hebben deze dagen bezoek uit Amerika, dus wij zondag naar Giethoorn. Zo kom je nog eens ergens, want zelf was ik er nog nooit geweest. Giethoorn is prachtig, vooral op zo’n mooie zonnige dag. Veel groen, mooie oude boerderijen en natuurlijk de bootjes. Zelfs hebben we een rondvaart gemaakt. Mooi, maar het begint wel een tourist trap te worden. Het begint met een schelpenmuseum, met schelpen uit de Atlantische oceaan, maar er zijn nu ook al een paar kunstwinkeltjes in de boerderijen, waar ze dingen verkopen die weinig met Giethoorn te maken hebben. Bovendien is Giethoorn veel te klein om zoveel toeristen op te vangen en op het water is het inmiddels file-varen. Maar na een latte macchiato (waarvan ze vroeger in Giethoorn nooit hadden gehoord) met Belgische wafels konden we verder, via de Weerribben met lunch in Ossenzijl richting Friese meren. Prachtig landschap, met mooie Hollandse luchten. Maar ook zien we dat watersport een echte industrie is geworden met jachten van het grote geld. Via Hindeloopen en Workum langs het IJsselmeer en over de Afsluitdijk met een stop bij het monument terug naar Amsterdam. Rondje IJsselmeer dus, altijd leuk. Ook voor de camera, kijk maar op:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157714790026007

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.