Oudewater – Schoonhoven

22 juni 2016

Woensdag met mijn wandelmaat René de volgende etappe gelopen van het Floris V-pad, dat van Amsterdam naar Bergen op Zoom loopt. We waren aangeland in Oudewater en woensdag doorgelopen naar Schoonhoven. Het zou die dag 25 graden worden, dus dat kon in korte broek. Er evenwel niet mee gerekend dat de eerste helft over een smalle onverharde en drassige ‘tiendweg’ zou lopen. Door het groeizame weer van de laatste maand waren de distels, brandnetels en ander onaangenaam struikgewas tot heuphoogte opgeschoten. De hele dag (en avond) dus met een branderig gevoel aan mijn benen rondgelopen. Tiendwegen worden nu nauwelijks meer gebruikt, maar waren vroeger jaag- of trekpaden. En ze beschermden het achtergelegen land tegen wateroverlast. Veel nesten gezien van meerkoeten, maar opvallend was dat veel van die nesten met eieren al waren verlaten. Het tweede stuk ging langs de Vlist. Een mooi watertje met veel kroost, waterlelies, watervogels en kikkers. En bovendien keurig aangeharkte kleine huisjes en boerderijtjes. Een impressie van de wandeling is vastgelegd op:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157714827224357

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.