Houston – Odessa

18 maart 2016

Vanuit Houston zijn we langzaam naar het westen gereden. Via San Antonio, een prachtige Spaanse stad, maar met een vreselijk lelijk en zelfs ranzig motel. In de stad wel een mooie river walk gemaakt, gelardeerd met kleurige mozaïeken. Vanaf San Antonio zie je het landschap geleidelijk veranderen. Eerst nog de Texas wild flowers, met zijn groene weiden, geleidelijk overgaand in rotsgrond met cactussen. Het westen van Texas heeft eindeloze vlakten met gaandeweg steeds minder bebouwing en meer woestijn. We belanden in Llano, een stadje van niks, met een groot kruispunt en eromheen wat houten huizen met grote tuinen. We zijn te gast in een B&B van alleraardigste mensen, die duidelijk ‘in de Heer’ zijn en die staan te vissen hoe het eigenlijk precies zit tussen de drie mannen die ze ineens te gast hebben.

Ze bevelen een goede barbecue aan. Grote four wheel drives op hoge wielen voor de deur, een grote houten schuur met enorme hompen vlees op vetvrij papier geserveerd met sauzen die je uit grote plastic twee-liter flessen moet spuiten. Wijn hebben ze natuurlijk niet en de flessen bier moet je dan met je tanden openen. Dan verder naar de oliestad Odessa en daar overnacht. Ook daar is het land eindeloos leeg met hier en daar een Schoonebeekse ja-knikker. In het uiterste westen van Texas geëindigd met een trekking door het ‘Guadelupe National Park’. Ook in Odessa wilde het met het eten nog niet zo lukken. Plastic bestek, kartonnen bordjes en drinken uit plastic bekertjes waren daar het maximaal haalbare. Om over de kwaliteit maar te zwijgen. Voor een fotoverslag van deze drie dagen kijk op:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157714977411531

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.