Kennemerduinen

29 februari 2016

Maandag leek het wel ineens een echte voorjaarsdag. Een mooie gelegenheid dus om – na die lange donkere winter – er weer eens op uit te gaan en het voorjaar echt proberen te voelen. En waar zou dat dan beter kunnen dan in de Kennemerduinen? Eerst met de trein naar Overveen, dan een heel stuk door de duinen, vervolgens langs het strand naar Zandvoort en aan het eind van de dag weer met de trein terug naar Amsterdam. Het licht was prachtig, dus mijn nieuwe Sigma 150-600 kon nu eindelijk eens goed worden uitgeprobeerd. Er zouden in de duinen vast wel veel vogels rondvliegen en de bedoeling was om te proberen vogels in hun vlucht te spotten.

Er vloog inderdaad van alles voorbij. Natuurlijk de vogels, die toch eigenlijk iets te snel zijn om goed in beeld te brengen. Het enige wat je kan doen is veel foto’s maken en dan maar hopen dat er een redelijk goede bij zit. Makkelijker was nog wel de vogel die op tien kilometer hoogte voorbij vloog: de Emirates van Dubai naar Londen. En er werd ook gevaren: in de verte de vrachtschepen en de ferry naar Newcastle. En vooral veel gewandeld, want wij waren blijkbaar niet de enigen die op het idee waren gekomen om er eens op uit te trekken. Er werd zelfs gezonnebaad, maar dat kon eigenlijk alleen maar in het juiste hoek richting zon en dan nog met kleren aan. Al dat vlieg-, vaar-, wandel- en ligwerk is met de Sigma vastgelegd op: 

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157717822210048

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.