’s Hertogenbosch

26 februari 2016

Jheronimus Bosch: geboren in Den Bosch en vooral beroemd geworden door zijn satirische voorstellingen. Naar aanleiding van het 500-ste sterfjaar van deze ‘duivelskunstenaar’ werden zijn werken bijeengebracht in het Noord-Brabants Museum. Het was daarmee de grootste overzichtstentoonstelling van Jeroen Bosch ooit. Den Bosch was er maar wát trots op en de gelegenheid werd dan ook door de stad aangegrepen om er dan maar meteen een heel ‘Jeroen Bosch jaar’ van te maken, mede natuurlijk met de bedoeling om de nodige bezoekers naar de stad te brengen. De gelegenheid is ook met René aangegrepen om – naast een bezoek aan de tentoonstelling – er dan ook meteen ook maar een dagje Den Bosch van te maken.

Na een regenachtige ochtend in Amsterdam brak onderweg in de trein de zon door en lagen in de stad de foto-momentjes weer voor het grijpen. En ze laten het je inderdaad weten hoor, die Bosschenaren, dat ze trots zijn. De hele stad staat in het teken van de prachtige tentoonstelling waaraan meer dan tien jaar is gewerkt en uitstekend is georganiseerd. De andere grote attractie van de stad is de Sint Jan, een van Nederlands mooiste gotische kathedralen. En natuurlijk werd het opklarende weer aangegrepen om op een – nog wel verwarmd – terras een Brabants biertje te drinken en de dag met Kees, een van mijn vrienden en een geboren en getogen Bosschenaar, met een etentje af te sluiten. De fotoserie van Den Bosch staat op:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157717821853866

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.