Namen

13 augustus 2022

De andere stad die we in het weekend in dat gebied bezochten was natuurlijk Namen. Niet echt het pareltje dat Dinant was, maar wel de belangrijkste stad van de regio en bovendien de hoofdstad van Wallonië. De Maas was hier al veel minder diep uitgesleten, zodat er geen rotsen waren die hoog boven de stad uit staken. Toch waren de heuvels rond de stad en rivier hoog genoeg om er – evenals Dinant – een citadel met kabelbaan op na te houden. Met navenant uitzicht over de rivier en stad. De stad zet zich onder meer op de kaart met een fraaie street art collectie. Niet zomaar wat volgekliederde stukjes muur, maar fraai gedecoreerde blinde muren, die de stad toch wel een bijzondere allure geven.

De lokale VVV had de meest markante punten op een foldertje samengevat, maar moet zijn huiswerk toch nog maar eens overdoen omdat sommige kunstwerkstukken in de loop van de tijd alweer waren verdwenen en andere moeilijk te vinden waren, zodat het toch eerder een puzzeltocht was geworden. De stad is natuurlijk ook een belangrijk knooppunt in België en dat zie je aan het grote treinstation, dat thans wordt verbouwd. Over een jaartje nog maar eens terug komen, want zo te zien gaat het er met zijn prachtige en hypermoderne dak vol zonnepanelen heel gelikt uitzien. Maar na zo’n zes uur bij ruim 30 graden zélf als zonnepaneel door de stad wandelen was het wel genoeg en lonkte een koud biertje thuis. De foto’s staan op:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72177720301431558

2 gedachten over “Namen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.