Rondje Abcoude

15 juli 2022

Een fietsrondje Abcoude: ideaal als je even geen zin hebt om de hele dag te gaan fietsen, maar toch even de stad uit wilt om te proeven hoe de sfeer is op het land op deze prachtige warme zomerdag. Want in deze tijd van het jaar ligt de natuur er op zijn mooist bij, vind ik. Hoogstaande zon, met de bekende ‘Hollandse wolkenluchten’. Met bloeiende lelies bedekte riviertjes, en aan de oevers boerenhoeves met uitbundige hortensia’s voor de deur. En met bewoners, die duidelijk maken wat hun visie is op het stikstofbeleid. Je bent inderdaad even helemaal uit de stad, hoewel je overal de skyline van de stad kunt zien, maar die je ook heel gemakkelijk even kunt wegdenken.

Abcoude, op steenworp afstand van Amsterdam, is het verste punt van de route. Een prachtig plaatsje, met een mooie aan het water gelegen uitspanning waar ze heerlijke koffie met cheese-cake hadden. Je zit daar zó lekker, dat je op deze lome zomerdag eigenlijk geen zin meer hebt om nog naar huis te fietsen. Temeer daar we op de terugweg langs het Amsterdam-Rijnkanaal ineens flinke tegenwind hadden. Maar dankzij het kopwerk dat René met zijn e-bike kon doen, bleef de inspanning binnen de perken. De sfeer van de dag is vastgelegd op:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72177720300825989

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.