25 jaar Gay Pride

2 augustus 2021

De eerste week van augustus is altijd de week van de Gay Pride in Amsterdam. Nou wordt een belangrijk onderdeel daarvan, de ‘Canal Parade’ al voor de tweede keer, om de inmiddels overbekende redenen, niet meer gehouden. Maar toch gaat de week van de Gay Pride ook dit jaar niet helemáál ongemerkt voorbij. Bijvoorbeeld aan de vlaggen te zien, die her en der in de stad worden neergezet. Want die aandacht is nog steeds nodig, lijkt me zo. Want het aantal landen, waar je als homo nog een beetje welkom bent is de laatste jaren rap afgenomen. Sterker nog, zelfs in het zogenaamd liberale Nederland, wat zeg ik ….zelfs in het zogenaamd nog liberalere Amsterdam, zijn er plaatsen waar je beter maar niet kunt gaan wonen. Heel mooi dus dat er één week in het jaar is met wat extra aandacht hiervoor. Dit jaar zelfs voor de 25e keer.

Dat jubileum is aangegrepen om een fototentoonstelling in het Vondelpark te organiseren. Voor deze tentoonstelling zijn fotografen uitgenodigd om foto’s in te zenden die ze in de afgelopen 25 jaar van de Gay Pride en Canal Parade hebben gemaakt. Zo ook door René en mijzelf. Van de 13.000 ingezonden foto’s zijn er 50 uitgekozen voor de expositie in het Vondelpark. Waaronder eentje van René, die daar erg blij mee was. Mijn eigen foto’s hebben die eindstreep weliswaar niet gehaald, maar wel zijn er van ons allebei een aantal foto’s in een jubileumboek terecht gekomen. De expositie is in het Vondelpark met wat officieel vertoon geopend door onze loco-burgemeester, die nog maar eens aangaf hoe belangrijk het is dat iedereen zich in deze stad thuis moet voelen. De expositie is nog te zien in het Vondelpark tot en met 8 augustus. Het boek heeft een langere levensduur, maar is, gek genoeg, niet te koop. Wel bij mij in te zien, want alle fotografen, die een plaatsje in het boek hebben gekregen, hebben een ‘luxe-uitvoering’ van het boek cadeau gekregen. Foto’s van de officiële opening, de expositie, het boek én de toch wat ingetogen sfeer van deze Gay Pride zijn te vinden op:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157719637394547

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.