Gay Pride

5 augustus 2017

De eerste zaterdag van augustus: de traditionele Gay Pride in Amsterdam. De laatste jaren onderwerp van toch wel wat kritiek. Het zou allemaal te commercieel worden. Meer boten van de goed betalende grote bedrijven en minder van de gays. Verder heet dit jaar de Gay Pride ineens geen ‘Gay Pride’ meer, maar ‘Amsterdam Pride’. Dus dan ga je je toch afvragen waar dat dan nog over gaat. Het leek eerder een soort van zomercarnaval. Toegegeven, er waren prachtige boten bij, de meerderheid zelfs. Maar soms kwam men niet verder dan een drijvende bak vol dansers en danseressen, in het gunstige geval nog met wat roze ballonnen langs de rand, zonder dat duidelijk werd wie ze eigenlijk vertegenwoordigden. Maar we gingen natuurlijk toch kijken, temeer daar we vrijwel bij ons huis eerste rang zaten. Ik had overigens de indruk dat het dit jaar wel wat minder commercieel was, afgezien van een enkele KPN- en ING-boot. Wel boten van allerlei sympathieke maatschappelijke organisaties. Uiteindelijk werd het natuurlijk toch erg leuk. Het bleef droog weer, de zon kwam af en toe, we hadden stoeltjes klaargezet, er was eten en drinken en allerlei vrienden haakten aan. De camera vond het ook leuk:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157702396075082

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.