Gay Pride

6 augustus 2016

Zaterdag was dan weer de Gay Pride, dit jaar het hoogtepunt en tevens afsluiting van de Euro Pride. Die Gay Pride was alweer voor de 21e keer, maar er begint nu toch wel wat kritiek te komen. Het zou een gay parade moeten zijn, maar de gays staan nu aan de kant en allerlei keurige en politiek correcte partijen, maatschappelijke organisaties en bedrijven zitten nu op de boten. Naar verluidt wilde Café het Mandje met een boot komen, maar dat is geweigerd, omdat het niet in het concept zou passen. Niet dat ik daar nou zo vaak kom, maar als er één café is, dat al tientallen jaren bijgedragen heeft aan de homo-emancipatie, dan is het dat wel. Nee, dan passen KPN, Nuon en noem ze maar op, beter in het concept. Heel aardig van ze dat ze de homo’s een warm hart toedragen, maar ik kan niks anders bedenken dat het voor die clubs aantrekkelijk is om reclame te maken voor een markt van pakweg 500 duizend mensen langs de kant, waarvan een groot deel homo’s. Ook eigenlijk niet zo moeilijk voor die clubs. Gewoon een drijvende bak huren, je zet er leuk uitziende figuranten op die wat danspasjes kunnen maken, legt een voor hen te verwaarlozen, maar voor de organisatie leuk bedragje op tafel en klaar is kees. Ik wilde dus eigenlijk niet gaan kijken, maar omdat de parade vrijwel langs ons huis kwam, kon ik er niet om heen. Het enige wat je kunt doen is de stad uit. Maar het was schitterend weer, de sfeer was geweldig, we zaten eerste rang en dan vergeet je die minpuntjes maar weer even. Toegegeven, veel van die bedrijven hadden er best wat leuks van gemaakt. En zo werd het toch nog een prachtige middag. Weer veel foto’s gemaakt en de samenvatting daarvan is te zien op:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157714670963728

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.