Frankfurt

6 december 2015

Marcel had zijn jaarlijkse zwemtoernooi in Frankfurt. Hij begint zich de laatste te bewegen in het Europese circuitje van gay-zwemverenigingen, die regelmatig toernooien organiseren. Ik ga dan af en toe mee. Soms zit ik een hele dag aan de rand van het zwembad foto’s te maken, maar dat houd je eigenlijk maar een uurtje echt vol. Beter is dan om ook je eigen uurtjes te hebben en de stad te verkennen. Frankfurt is het financiële centrum van Europa en alles in de stad straalt dat uit. Het hoofdkantoor van de ECB zit er. Je kan het niet missen door een knots van een logo dat in het parkje ervoor is aangebracht. Verder zie je ook aan alles dat kerstmis nadert. Het is nog maar begin december. Terwijl Sinterklaas bij ons het land nog niet uit is, is het in Duitsland al volop Weinachten met dito markten vol kerstkitsch, glühwein en bratwurst. Maar ook prachtige sfeerverlichting en mooie architectuur. En zoals overal in Duitsland kan je ook hier lekker gutbürgerlich eten. Al met al toch wel reden voor een bezoekje aan deze stad, zelfs als er geen zwemtoernooi zou zijn. De terugreis ging met Anton, een van Marcel’s zwemvrienden, in de auto langs de Rijn. Hier lagen herinneringen en menig zweetdruppeltje van mijn fietstocht naar Rome, nu alwaar bijna een half jaar geleden. De foto-impressie van het weekendje Frankfurt staat op:

https://www.flickr.com/photos/140378231@N02/albums/72157717936956777

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.